אחסנה בקירור – שירות חיוני לענפים רבים במשק

 שירותי אחסנה בקירור מבוקשים בענפים שונים, בענף המזון, עבור חברות קייטרינג, בתי מלון, יבואנים ויצואנים רבים.

אחסנה בקירור – מי רשאי לאחסן בקירור

כדי לקבל רישיון המתיר לעסוק בתחום של אחסנה בקירור יש לעמוד בתקנים ובדרישות מחמירות של משרד הבריאות, משרד החקלאות והרשות המקומית.
מטרת הדרישות היא להבטיח כי המוצרים המאוחסנים בקירור יישמרו, לא יתקלקלו ולא ייפגעו.

משרד הבריאות והרשות המקומית בודקים כל שנה מחדש את העמידה בתנאים.
כמו כן הם בודקים את תקינות הרכב ואת ציוד הקירור כדי לוודא כי המוצרים לא יטמיעו בתוכם חיידקים שונים העלולים לפגוע בבריאות הציבור.

לכל מוצר הזקוק לאחסנה בקירור יש טמפרטורה מתאימה, לעתים הטמפרטורה המתאימה שונה ממוצר למוצר.
משרד הבריאות קובע את גובה הטמפרטורה לכל מוצר.
הוא שולח פקחים לכל מקום שבו מבצעים אחסנה בקירור כדי לוודא כי האחסון מתבצע בטמפרטורות המתאימות.
בכל חדר קירור יש להציב במקום בולט מד קירור המורה על הטמפרטורה המדויקת כדי שאפשר יהיה לעקוב בקלות אחר גובה הטמפרטורה ואחר השינויים.

אחסנה בקירור של מוצרי חלב או מוצרי בשר ודגים מחייבת גם פיקוח של וטרינר מטעם משרד החקלאות.
כאשר משנעים את הסחורה ממקום למקום.
חובה לצרף תעודה ואישור של וטרינר שהוסמך על ידי משרד החקלאות.

כל בית קירור חייב לרכוש פוליסת ביטוח מיוחדת, אם ייגרם נזק לסחורה עקב שינויי טמפרטורה בלתי צפויים בשל תקלות אחרות, חשוב כי בית הקירור יהיה מסוגל לעמוד בתשלום הנזקים לניזוק.
לכן לפני שאתם בוחרים בית קירור, בקשו לראות את פוליסת הביטוח וקראו בעיון גם את כל האותיות הקטנות כדי לדעת בבירור אילו נזקים מכסה פוליסת הביטוח.

כל בית קירור חייב להחזיק צוות מיומן של מהנדסים חשמלאים ומכונאים שיהיו במקום, נכונים לתקן כל תקלה במהירות.
כל שינוי אפילו קטן, בטמפרטורות עלול לגרום לנזקים כבדים.

אחסנה בקירור מחייבת מערכות גיבוי של גנראטורים כדי שאם תקרה תקלה במערכת החשמל האזורית ייכנסו מיד הגנראטורים לפעולה וימנעו את הפגיעה בסחורה.

אחסנה בקירור – למי זה נועד?

אחסנה בקירור הוא שירות המיועד לענפים רבים במשק.
רשתות המזון, חברות קייטרינג, בתי מלון, מעבדות רפואיות, יבואני סחורות ויצואנים נדרשים לשמור מוצרים בקירור כדי שלא יינזקו.

אחסנה בקירור כוללת גם הובלת מוצרים ממקום למקום בתנאי קירור הולמים.
כדי להעביר את הסחורות בתנאים המתאימים נדרש מערך לוגיסטי מאורגן המצויד במשאיות המשמשות כמעין חדרי קירור נעים.

כל בית קירור מנוהל באמצעות תוכנת מחשב מיוחדת המנהלת את המלאי.
מזהה את הפריטים באמצעות מספר קטלוגי מזהה ואפשרות לדעת מתי כל מוצר הגיע.
מהו תאריך התפוגה של המוצר מהו משקלו ועוד.