ניקוי מנדפים וארובות

ניקוי מנדפים, מנדפים הם המתקנים המשמשים לספיגת העשן ולקליטת השומנים.
בכל מסעדה בכל בית קפה ובכל מטבח תעשייתי חייבים להימצא מנדפים.
כדי לשמור על האפקטיביות של המנדפים חייבים לנקות אותם אחת למספר חודשים.
רשויות החוק אוכפות את ההוראות ומבצעות מעקב אחרי ניקוי מנדפים בבתי העסק השונים.

ניקוי מנדפים

ניקוי מנדפים שומר על איכות האוכל ומונע אסון

+ תחת המנדף נמצא אזור הבישול.
גץ אחד שיפגע במנדף עמוס שומן עלול להצית תבערה גדולה.
ניקוי מנדפים מצמצם את הפגיעות בנפש ואת הנזקים בעת שרפות.

+ ניקוי מנדפים מאריך את חיי המנדף.
עסקים רבים עובדים שעות ארוכות, גם אל תוך הלילה ללא הפסקה. אם לא מנקים את המנדפים בתדירות קבועה, הם עלולים להפסיק לתפקד.

+ ניקוי מנדפים חיוני מבחינה היגיינית. מנדף מלוכלך מזיל שומנים אשר עלולים להיכנס אל המאכלים או ללכלך את משטחי העבודה והרצפה. כתמי שמן על הרצפה או על משטחי העבודה עלולים להביא לשלילת הרישיון של המטבח הציבורי.

+ ניקוי מנדפים מונע הצטברות של חיידקים המוצאים מחסה וכר פעולה נרחב בתוך שכבות השומן שבמנדף. הימצאות חיידקים במנדף עלולה להגיע גם אל האוכל המבושל לגרום להרעלות ולבעיות נוספות.

+ ניקוי מנדפים מונע ריחות בלתי נעימים מהמסעדה או מהמטבח הציבורי.

איך עושים ניקוי מנדפים

ניקוי מנדפים – איך לנקות מנדפים?

ניקוי מנדפים זו עבודה של מקצוענים. רק בעלי מקצוע מיומנים ובעלי ציוד מתאים ידעו לנקות את המנדפים היטב כדי למנוע אסונות ופגיעה באיכות האוכל.

ניקוי מנדפים מתבצע בדרך כלל בשעות הלילה, בשעה שבה המסעדה או המטבח הציבורי סגור.

תדירות הניקוי תלויה בהצטברות השומנים. לפי החוק חייבים לבצע ניקוי מנדפים לפחות ארבע פעמים בשנה. במקומות שבהם יש שימוש רב במוצרים שומניים, מומלץ לבצע ניקוי מנדפים בתדירות גבוהה יותר.